Ventilatie

GEBOUW- EN WONINGVENTILATIE

Gebouwen en woningen worden steeds beter geïsoleerd. En maar goed ook, want zo vermindert het energieverbruik drastisch. Isolatie betekent echter ook dat er minder luchtcirculatie is en dat moeten we compenseren met een goede woningventilatie. Zo houden we de binnenlucht gezond. Een ventilatiesysteem is daarom bij wet verplicht voor iedere nieuwbouw en grondige verbouwing. U kan bij ons terecht voor een Zehnder ventilatiegroep en een Renson ventilatiegroep.

E

Verplicht bij nieuwbouw en grondige renovatie

E

Ventilatiesysteem D en Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem D

VENTILATIEMETHODES

Er zijn diverse systemen voor gebouw- of woningventilatie. Marteco kiest voor ventilatie met warmteterugwinning of mechanische ventilatie. Beide methodes zijn geschikt als woningventilatie en voor scholen en bedrijven.

Mechanische ventilatie of afzuiging (systeem C) werkt op basis van een voortdurend draaiende elektrische ventilator. Deze zuigt de gebruikte lucht weg, waardoor er verse lucht naar binnen komt via roosters in ramen of raamkozijnen.

Ventilatie met warmteterugwinning (WTW) kennen we ook wel als systeem D. Bij deze vorm van ventilatie wordt een warmtewisselaar ingezet. Deze neemt de warmte van de afgevoerde lucht op en gebruikt die om de verse lucht die van buiten komt op te warmen. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op!

Wenst u meer info of een offerte? Wij komen graag langs om te kijken welke woningventilatie de meest interessante optie is voor u.

Contacteer ons!

Viessmann

Aangenaam binnenklimaat

Het verwijderen van vervuilde lucht en pollen zorgt voor een aangename lucht in huis. Geniet van een frisse bries in de zomer dankzij de zomerbypass.

Z

Verwijderen van pollen en vervuiling

Z

Ontvocht en filtert de lucht

Z

Besparing op uw energiefactuur

Schone lucht

Gerenomeerde firma

Onze klantrelaties en service staan voorop!

Professioneel

Correcte en duidelijke afspraken. State of the art installaties

Gecertificeerd

Wij voldoen aan de hoogste kwaliteitlabels en certificaten.

EEN TOEKOMSTBESTENDIGE OPLOSSING, OP UW MAAT

We adviseren u bij uw keuze. Voor ieder project gaan we na wat uw verwachtingen zijn op vlak van comfort en prestaties. We bekijken wat mogelijk is binnen uw renovatieproject of nieuwbouw. Op basis daarvan doen we u een voorstel voor de meest zuinige en futureproof opties voor uw Airconditioning, condensatieketel, Lucht-water warmtepomp en ventilatie.