Condensatieketel

Condensatieketel

Wanneer men in een nieuwe woning kiest voor traditionele verwarming, is de condensatieketel de zuinigste oplossing. Ook bij renovatie worden veel oude verwarmingsketels vervangen door condensatieketels. Voor de vakkundige installatie van uw gasketel hebben de ervaren experts van Marteco de nodige knowhow en skills ter beschikking.

U kan bij ons terecht voor een condensatieketel Vaillant Ecotec of een condensatieketel Viessmann vitodens.

Viessmann gasketel

Hoe werkt een condensatieketel?

Met een gascondensatieketel haalt u het maximale rendement uit uw verwarming op aardgas. Een klassieke gasketel verbrandt het aardgas. Hierbij komen rookgassen vrij die via een schoorsteen worden afgevoerd. De gascondensatieketel daarentegen recupereert deze gassen. Meer specifiek: hij recupereert de warmte die de gassen bevatten via het principe van condensatie.

Ter illustratie: in de oudste ketels liep de temperatuur van de afgevoerde gassen op tot 250°C en in de nieuwere modellen tot 130°C. De gassen die nog uit de gascondensatieketel ontsnappen zijn slechts 50°C warm. Alle andere warmte werd dus gerecupereerd en gebruikt voor verwarming.

DE INSTALLATIE VAN UW GASCONDENSATIEKETEL

De installatie van uw gasketel kan meestal snel. De moderne condensatieketels zijn zeer compact en daardoor vraagt de installatie over het algemeen geen grote aanpassingen. Bij de vervanging van een oude ketel door een condensatieketel is een aanpassing van de schoorsteen echter wel noodzakelijk. Een condensatieketel produceert, zoals de naam het zegt, vrij veel condens. Dit moet via leidingen kunnen worden afgevoerd.

Zuiniger verwarmen? Laat uw CV optimaliseren!

We gaan steeds bewuster om met energie en willen ecologisch verwarmen. Daarom investeren we in zuinige verwarmingssystemen en hernieuwbare energie.
Maar we kunnen meer doen. Zowel bestaande als nieuwe cv-installaties kunnen we optimaliseren. Marteco brengt uw verwarming in topconditie!

Het water in uw cv bepaalt het rendement
Wie zuinig wil verwarmen denkt in de eerste plaats aan moderne systemen en nieuwe technologie. Maar we vergeten vaak het water dat in die installatie zit, terwijl dit het rendement van uw centrale verwarming sterk beïnvloedt!
Ons uitgangspunt? Neem de zorgen weg van de klant en boek resultaten.
Onze oplossing is het Dynamic watermanagement-systeem. Dit is een microbellenfilter en vuilfilter gecombineerd met een expansievat. Een feilloze combinatie van producten van de hoogste kwaliteit.

LUCHTAFSCHEIDER

Het principe is simpel. Water bevat luchtbelletjes (microbellen) en lucht verwarmt niet. In de cv vormen de belletjes een grote bel. Hierdoor kan het energieverbruik drastisch stijgen. De oplossing: het plaatsen van een luchtafscheider die automatisch alle lucht uit de installatie verwijdert.

Onderhoudsvrij en duurzamer

Lucht in een installatie leidt ook tot roestvorming, slijtage en rendementsafname van de pomp, falende expansievaten en haperende thermostaatkranen. Dit alles zorgt voor onnodig onderhoud, hoge kosten en ontevreden gebruikers. Met een luchtafscheider neemt de levensduur van een cv toe, terwijl de storingsgevoeligheid sterk afneemt.

VUILAFSCHEIDER

Een vuilafscheider werkt op hetzelfde principe als een luchtafscheider. We spreken niet over luchtdeeltjes maar vuildeeltjes. Beiden verspreiden ze zich over de gehele installatie. De meeste vuildeeltjes onstaan door luchtproblemen die roest, magnetiet veroorzaken.

 

Ook met een vuilafscheider kan u energie besparen. De radiatoren zullen geen volledige warmteafgifte hebben, ook de pomp is niet meer efficient. Dit resulteert in hogere stookkosten om maar te zwijgen over de levensduur!

EXPANSIEVAT

Een expansie systeem heeft twee functies, expansie van het water bij het opwarmen opvangen, drukbehoud tijdens het afkoelen van de installatie, er mag nergens onderdruk ontstaan. De voordruk op het luchtkussen van een expansievat is belangrijk voor het drukbehoud in de installatie en moet dan per installatie bekeken worden en ingesteld worden voor het vullen van de installatie. Om de voordruk van het vat te kunnen controleren bij een onderhoudsbeurt aan de CV-ketel moet er een kapventiel geplaatst worden. Het kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken komt tot uiting in het verlies aan drukgas “voordruk van het vat”. Zo is er een verschil in omtrek van het dichtingsvlak, de permeabiliteit van het rubber. Butylrubber is hier superieur.

Viessmann
Vaillant

Zuinig Verwarmen

Hebt u nog vragen over de installatie van uw ketel of wenst u een offerte? Dan kunt u ons altijd contacteren. Is uw cv-installatie zelf aan het verouderen? Dan is een nieuwe ketel een ideale aanleiding om uw verwarming te laten optimaliseren en het verbruik verder te verminderen.

Z

Bespaar 35% energie t.o.v. een klassieke gasketel

Z

Geringe uitstoot van CO2

Z

Altijd genoeg energie voor warm water & verwarming

Gerenomeerde firma

Onze klantrelaties en service staan voorop!

Professioneel

Correcte en duidelijke afspraken. State of the art installaties

Gecertificeerd

Wij voldoen aan de hoogste kwaliteitlabels en certificaten.

EEN TOEKOMSTBESTENDIGE OPLOSSING, OP UW MAAT

We adviseren u bij uw keuze. Voor ieder project gaan we na wat uw verwachtingen zijn op vlak van comfort en prestaties. We bekijken wat mogelijk is binnen uw renovatieproject of nieuwbouw. Op basis daarvan doen we u een voorstel voor de meest zuinige en futureproof opties voor uw Airconditioning, onderhoud cv-installatie, warmtepompen en ventilatie.